Project

Joseph Brant Hospital Foundation

The Task

Envision was commissioned to create a signature digital donor wall to form the centrepiece of the main atrium in the the new seven-storey patient tower at Joseph Brant Hospital.

The donor wall was part of a wider scope of work that included the entire wayfinding and signage system for the newly built tower, as well as donor recognition throughout the hospital. The Joseph Brant Hospital Foundation was looking for a signature digital installation able to recognize a large volume of donors in an elegant, timeless fixture.

Client
Joseph Brant Hospital Foundation
Services
Design, build and installation of digital donor wall, static donor walls and donor recognition plaques and signage
Location
Burlington, Ontario
Industry
Institutions

The Result

The donor wall design features a large scale, 24 screen digital wall with a unique angled screen format, which creates a sense of depth within a fixture located in an area with a relatively low ceiling height. The digital wall wraps a key corner in the lobby and feeds into a permanent, static wall commemorating the donors specific to the capital campaign which supported the tower. Together with a wall recognizing Joseph Brant, the Hospital’s namesake, these three unique yet connected fixtures have created a functional, beautiful art piece within the heart of this incredible new hospital facility.

Envision presented a concept that reflected our vision for donor recognition taking into account the design elements in our new patient tower and delivered a truly unique donor wall that has become an engaging and extraordinary showpiece in our main lobby. It was a pleasure working together, as partners, to recognize our donors and their contributions to our new Hospital.

Anissa Hilborn President, Joseph Brant Hospital Foundation